He canviat d'adreça, entra a:

http://illesilaberints.wordpress.com

El blog de sempre amb una nova aparença i més opcions.

Sunday, October 10, 2010

Labyrinth 2010: Aquí i Ara


No sabria per on començar a explicar el què és el Labyrinth Festival.

Per als entesos en música, podria dir noms com Donato Dozzy, Scuba, Function, Shakelton... l'un darrere l'altre. I amb un equip de so Funktion One més gran que el que hi ha al Berghain de Berlín. Però no es un festival de música electrònica.

Per als entesos en altres festivals, podria dir que es de l'estil del Boom, més petit i familiar, molt més amigable i amb gent més senzilla (i molt mes nets i polits). Però tampoc tindria res a veure.
Per als coneixedors de les terres japoneses, diria que es fa a Naeba, prop de Nagano, a la zona dels Alps Japonesos, en un entorn preciós de boscos salvatges, pins immensos, rierols cristal·lins... Però encara faltaria alguna cosa.

I per als que no coneixen cap d'aquestes coses, doncs no sabria ni si explicar-ho, perquè aquesta mena d'esdeveniments no tenen gaire bona premsa i s'associen massa amb "sexe, drogues i rock'n'roll".

Però el Labyrinth no és res de tot això. O millor dit, és tot això i molt més, infinit més. Per a mi va ser el lloc i el moment on havia de ser, i casualitat o no, vaig ser-hi. Va ser l'aquí i l'ara. Va ser allà que el fet de ser a milers de quilòmetres de casa, envoltat de desconeguts i sense un futur gens definit va tenir sentit per si mateix.


I es que els japonesos son increïblement amables en la intimitat. Es pot parlar de qualsevol tema amb ells, son generosos, comparteixen tot i més, i ho fan tot amb un somriure. Vaig poder conèixer una bona colla de nipons i compartir converses, dinars, cerveses, Camparis i fins i tot, en acabar el festival, vaig estar a casa d'uns quants d'ells, gaudint de la hospitalitat japonesa.

El Labyrinth és quelcom d'únic, no es pot comparar amb cap altre esdeveniment del mateix tipus que hagi estat. I principalment per les persones que hi van, perquè hi ha llibertat i respecte, el PLUR que deien els nous hippies (Peace, Love, Unity and Respect) Així que, Arigatou Labyrinth!!


Enter the Labyrinth. Get lost.
Get found. Exit the Labyrinth.

1 comment: